Dierenverzekering in België

Wil je een dierenverzekering afsluiten voor je hond of kat en woon je in België? Dan heb je steeds meer mogelijkheden om uit te kiezen, want een groeiend aantal verzekeraars biedt tegenwoordig ook polissen voor huisdieren aan. Vooral voor katten en honden is in België inmiddels een goed aanbod van dierenverzekeringen.

Dierenverzekering in België
< Alle artikelen

Aanbieders hondenverzekering en kattenverzekering België

Op dit moment kun je bij vier aanbieders in België een verzekering afsluiten voor een hond of een kat. De premies, de dekking en de voorwaarden lopen echter sterk uiteen. Hieronder staan alle verzekeringsmaatschappijen waar je uit kunt kiezen.

Figo

Sinds 2023 is Figo (net als in Nederland) ook in België actief met een ziekteverzekering voor huisdieren. Deze verzekeraar heeft zich als doel gesteld om binnen korte tijd een groot aantal Belgische huisdiereigenaren te helpen.

Bij Figo kun je niet alleen een hondenverzekering of kattenverzekering afsluiten, maar is het ook mogelijk om een konijn of papegaai te verzekeren.

Het voordeligste pakket van Figo is af te sluiten vanaf zo’n 13 euro per maand. Voor een uitgebreider pakket met een maximale vergoeding ben je ongeveer 35 euro per maand kwijt, al is dat onder meer afhankelijk van het ras van je hond, kat, konijn of papegaai.

> Lees hier meer over de dierenverzekeringen van Figo in België

SantéVet

Het Franse VetAssur biedt onder de naam SantéVet verzekeringen voor Belgische honden en katten aan. SantéVet biedt al langer dierenverzekeringen aan en behoort tot de grootste dierenverzekeraars in België.

Ook bij SantéVet kun je kiezen uit drie pakketten die elk een andere dekking hebben. Een Light-verzekering voor een hond is af te sluiten vanaf €13 per maand, een Confort-verzekering kost ongeveer het dubbele en een Premium-verzekering ruim driemaal zoveel. Bij katten zijn met name de Confort- en Premiumverzekering een pak goedkoper.

> Lees hier meer over de dierenverzekeringen van SantéVet

PetExpert

Net als Figo is ook PetExpert pas sinds kort actief op de Belgische markt. De verzekeraar van de PetExpert verzekering is KBC Verzekeringen NV en bestaat al veel langer.

Bij PetExpert kun je zowel honden als katten verzekeren, waarbij je kunt kiezen uit drie pakketten met een oplopende waarborg en limiet. Een kattenverzekering is af te sluiten voor €25 (Premium), €30 (Plus) of €35 (Extra), een hondenverzekering is vijf euro per maand duurder.

> Lees hier meer over de dierenverzekeringen van PetExpert

Belfius Direct

Belfius Direct (voorheen Corona Direct) is één van de bekendste dierenverzekeraars in België. Inmiddels zijn vele duizenden Vlaamse honden en katten verzekerd bij Belfius Direct.

Een hondenverzekering met basisdekking kun je bij Belfius Direct afsluiten vanaf zo’n 13 euro per maand. Indien je liever wat meer zekerheid wil, kun je voor een uitgebreidere verzekering kiezen vanaf ongeveer 21 euro per maand. De maandpremie verschilt per ras en leeftijd van het te verzekeren huisdier.

> Lees hier meer over de dierenverzekeringen van Belfius Direct

Welk huisdier wil je verzekeren?