Dierenverzekering in België

Wil je een dierenverzekering afsluiten voor je hond of kat en woon je in België? Dan heb je steeds meer mogelijkheden om uit te kiezen, want een groeiend aantal verzekeraars biedt tegenwoordig ook polissen voor huisdieren aan. Vooral voor katten en honden is in België inmiddels een goed aanbod van dierenverzekeringen.

Dierenverzekering in België
< Alle artikelen

Aanbieders hondenverzekering en kattenverzekering België

Op dit moment kun je bij vijf aanbieders in België een verzekering afsluiten voor een hond of een kat. De premies, de dekking en de voorwaarden lopen echter sterk uiteen. Hieronder staan alle verzekeringsmaatschappijen waar je uit kunt kiezen.

Corona Direct

Corona Direct is één van de bekendste dierenverzekeraars in België. Of beter gezegd hondenverzekeraars, want bij Corona Direct is het enkel mogelijk om je hond te verzekeren.

Een hondenverzekering met basisdekking kun je bij Corona Direct afsluiten vanaf zo’n 13 euro per maand. Indien je liever wat meer zekerheid wil, kun je voor een uitgebreidere verzekering kiezen vanaf ongeveer 21 euro per maand. De maandpremie verschilt per ras, je kunt hier uitrekenen hoeveel je voor jouw hond kwijt bent.

Figo

Sinds 2023 is Figo (net als in Nederland) ook in België actief met een ziekteverzekering voor huisdieren. Deze verzekeraar heeft zich als doel gesteld om binnen korte tijd een groot aantal Belgische huisdiereigenaren te helpen.

Bij Figo kun je niet alleen een hondenverzekering of kattenverzekering afsluiten, maar is het ook mogelijk om een konijn of papegaai te verzekeren.

Het voordeligste pakket van Figo is af te sluiten vanaf zo’n 13 euro per maand. Voor een uitgebreider pakket met een maximale vergoeding ben je ongeveer 35 euro per maand kwijt, al is dat onder meer afhankelijk van het ras van je hond, kat, konijn of papegaai. Hier kun je het exacte tarief berekenen.

PetExpert

Net als Figo is ook PetExpert pas sinds kort actief op de Belgische markt. De verzekeraar van de PetExpert verzekering is KBC Verzekeringen NV en bestaat al veel langer.

Bij PetExpert kun je zowel honden als katten verzekeren, waarbij je kunt kiezen uit drie pakketten met een oplopende waarborg en limiet. Een kattenverzekering is af te sluiten voor €25 (Premium), €30 (Plus) of €35 (Extra), een hondenverzekering is vijf euro per maand duurder.

SantéVet

Het Franse VetAssur biedt onder de naam SantéVet verzekeringen voor Belgische honden en katten aan. SantéVet biedt al langer dierenverzekeringen aan en behoort tot de grootste dierenverzekeraars in België.

Ook bij SantéVet kun je kiezen uit drie pakketten die elk een andere dekking hebben. Een Light-verzekering voor een hond is af te sluiten vanaf €13 per maand, een Confort-verzekering kost ongeveer het dubbele en een Premium-verzekering ruim driemaal zoveel. Bij katten zijn met name de Confort- en Premiumverzekering een pak goedkoper.

Assur O’Poil

Spreek je ook een woordje Frans? Dan kun je Assur O’Poil overwegen. Deze Franse verzekeraar biedt namelijk ook dierenverzekeringen voor Franstalige inwoners van België. Assur O’Poil biedt vier verschillende pakketten voor honden en katten. Alle communicatie via de website en klantenservice verloopt echter wel in het Frans.

Het voordeligste pakket (Préventive) is af te sluiten vanaf zo’n 17 euro per maand en voor de meest uitgebreide verzekering (Confort) met maximale vergoeding ben je iets meer dan 100 euro per maand kwijt.

Welk huisdier wil je verzekeren?