Univé dierenverzekering

  • Ongevallendekking óók voor oudere honden
  • Voordelige aanvullende verzekeringen
0.0 0 beoordeling
Hondenverzekering

Waarom kiezen voor een dierenverzekering van Univé?

Bij de huisdierenverzekering van Univé weet je direct waar je aan toe bent. Van alle gedekte zorg wordt namelijk 80% vergoed, zonder eigen risico. Je hoeft alleen te kiezen voor een maximale vergoeding van €2.500 per jaar, of voor de uitgebreidere variant van €5.000 per jaar. Bij een hogere maximale dekking betaal je ook een hogere premie, al is het verschil slechts enkele euro's per maand.

Alle voordelen op een rij

  • Scherpe premie
  • Alle rassen zijn welkom
  • Ongevallenverzekering óók voor oudere dieren mogelijk
  • Vrije keuze van dierenarts

Alles wat je moet weten over Univé

Univé is een coöperatieve verzekeraar zonder winstoogmerk, met een hoofdkantoor in Assen én Zwolle. De verzekeraar is al in 1794 opgericht en heeft daarmee bijzonder veel ervaring met verzekeren. Univé telt ongeveer 1,6 miljoen klanten en zo'n 100 lokale winkels, waarmee er bijna altijd wel een Univé-vestiging in de buurt is.

De huisdierenverzekering van Univé kun je afsluiten met een maximaal verzekerd bedrag van €2.500, of €5.000 per jaar. De dekking is in beide gevallen hetzelfde - enkel de maximale vergoeding verschilt. Uiteraard betaal je bij een hogere maximale vergoeding ook een hogere premie, al scheelt dit slechts enkele euro's per maand. In alle gevallen vergoedt Univé 80% van de gedekte zorg, zonder dat je daarbij rekening hoeft te houden met een eigen risico.

Univé biedt ook een drietal aanvullende verzekeringen aan. Met de optie 'Beweegzorg' worden ook fysiotherapie en hydrotherapie vergoed, het pakket 'Gebitszorg' dekt noodzakelijk behandelingen aan het gebit, en via de aanvulling 'Reizen' is je viervoeter ook in het buitenland verzekerd.

Vraag & antwoord

Wij geven antwoord op veelgestelde vragen over de dierenverzekeringen van Univé:

De dierenverzekering van Univé is scherp geprijsd. Voor honden is de optie met een dekking tot €2.500 af te sluiten vanaf zo'n €15 per maand, terwijl de premie van de verzekering met een dekking tot €5.000 bij ongeveer €17 per maand begint. Voor grotere hondenrassen en voor rassen die vaker last hebben van gezondheidsproblemen, ligt de maandpremie uiteraard wat hoger. De kattenverzekering kent een vanaf-premie van ongeveer 15 euro per maand.

De enige verschillen tussen de twee huisdierenverzekeringen die Univé aanbiedt, zijn de maximale vergoeding en de maandpremie. De verzekeraar vergoedt altijd 80% van de gedekte zorgkosten, maar doet dit tot een maximum van €2.500 per jaar bij ‘Univé 2500’ en tot een maximum van €5.000 per jaar als je voor ‘Univé 5000’ kiest.

Bij de variant met een hogere maximale uitkering is de maandpremie ook iets hoger dan bij de verzekering met een dekking tot €2.500.

Bij Univé kun je een verzekering afsluiten voor een hond of een kat. Het verzekeren van konijnen, papegaaien of andere dieren is niet mogelijk bij Univé.

Bij Univé kun je er voor kiezen om de basisdekking uit te breiden met enkele aanvullende verzekeringen. Voor een klein bedrag per maand kun je er voor zorgen dat jouw viervoeter ook verzekerd is voor beweegzorg (fysiotherapie en hydrotherapie), tandzorg of zorg in het buitenland.

In tegenstelling tot bij andere verzekeraars, kun je bij Univé ook een verzekering afsluiten voor oudere honden of katten. Honden tot en met 7 jaar kun je verzekeren bij ziekte en ongevallen (wat beide automatisch inbegrepen is), voor honden vanaf 8 jaar wordt enkel zorg bij ongevallen vergoed. Bij katten kun je tot en met 9 jaar kiezen voor een verzekering bij ziekte en ongevallen, en vanaf 10 jaar kun je enkel een verzekering met ongevallendekking afsluiten.

Natuurlijk geldt deze leeftijdsgrens alleen op het moment van afsluiten - van dieren die al verzekerd zijn blijft de polis ook ná passeren van de leeftijdslimiet uiteraard gewoon van toepassing bij ziekte.

 

Beoordelingen van Univé

0.0

Op basis van 0 klantbeoordeling

Gemak van afsluiten

0.0

Klantenservice

0.0

Declaraties

0.0

Prijs-kwaliteit

0.0


Vergelijk alle specificaties