Papegaaienverzekering

3 huisdierenverzekeringen gevonden

Hondenverzekering Kattenverzekering Konijnenverzekering Papegaaienverzekering

Papegaaienverzekering afsluiten

Veel huisdiereigenaren sluiten een verzekering af voor hun huisdier. In de meeste gevallen is dat een hond of kat, maar wist je dat je ook je papegaai kunt verzekeren? Dat is zo gek nog niet, want een papegaai is niet alleen sociaal, maar kan met de juiste verzorging ook bijzonder oud worden.

Wat is een papegaaienverzekering?

Met een papegaai heb je een maatje voor het leven. Die wil je uiteraard de best mogelijke zorg geven. Ook een vogel kan immers ziek worden, of met fysieke ongemakken te maken krijgen. Met een papegaaienverzekering zijn onvoorziene kosten, zoals een operatie door een specialist of zorg bij problemen aan snavel of veren, gedekt. Wat hierbij precies verzekerd is, hangt af van het pakket dat je kiest bij de verzekering voor je papegaai. 

In principe geldt hierbij: des te hoger de gekozen dekking, des te meer premie je maandelijks betaalt. Net als bij je eigen zorgverzekering, vergoedt je papegaaienverzekering (een deel van) de dierenartskosten op het moment dat dat nodig is. Zo ben je verzekerd tegen onverwachte hoge medische kosten, en dat is wel een geruststellend gevoel.

Wat is de beste verzekering voor je papegaai?

Voor een papegaaienverzekering ben je gemiddeld tussen de €10 en €30 per maand kwijt, wat gebaseerd wordt op de leeftijd en het ras van de vogel. Ook je woonplaats kan invloed hebben op de hoogte van de premie.

Wat de beste papegaaienverzekering is, is per situatie verschillend. In tegenstelling tot verzekeringen voor honden of katten, waarbij je uit diverse aanbieders kunt kiezen, is het aantal aanbieders van papegaaienverzekeringen in Nederland beperkt. 

Kijk daarom bij het bepalen van de beste verzekering voor je papegaai of papegaai-achtige vooral naar de geboden dekking van het pakket. Daarbij kun je zelfs kiezen voor een aanvullende verzekering, bijvoorbeeld voor een crematie of werelddekking op reis. 

Welke vogelsoorten kun je verzekeren?

Hoewel het een ‘papegaaienverzekering’ heet, kun je met deze verzekering ook andere vogelsoorten verzekeren. De polis is echter wel alleen af te sluiten voor papegaai-achtigen, dus een kip of kanarie valt buiten de dekking.

Met een papegaaienverzekering kun je onder meer een agapornis, ara, caique, grijze roodstaart, kaketoe, parkiet of pyrrhura verzekeren. Ook enkele andere amazonevogels vallen onder de dekking van een papegaaienverzekering.

Huisdierenverzekeringen vergelijken

Welk huisdier wil je verzekeren?