Konijnenverzekering

3 huisdierenverzekeringen gevonden

Hondenverzekering Kattenverzekering Konijnenverzekering Papegaaienverzekering

Konijnenverzekering afsluiten

Je konijn maakt deel uit van je gezin, en verdient daarom de beste zorg. Die geef je zelf, met goede voeding en veel aandacht, maar soms is dat niet voldoende. Een pijnlijk pootje of vachtproblemen verhelp je niet met een aai of extra wortel. Dan is een bezoekje aan de dierenarts noodzakelijk. Met een konijnenverzekering dek je de zorgkosten die daarbij komen kijken.

Wat is een konijnenverzekering?

Af en toe een bezoekje brengen aan de dierenarts, voor controle of een inenting, heb je ongetwijfeld wel ingecalculeerd. Maar wat als je konijn onverhoopt een ongelukje krijgt of ernstig ziek wordt? Dan kan het zijn dat een dure operatie nodig is bij de dierenarts of specialist. Met een konijnenverzekering verzeker je jezelf voor dit soort onverwachte hoge kosten.

Net als bij je eigen zorgverzekering kun je zelf de gewenste dekking selecteren. Hoe hoger de gekozen dekking, hoe hoger de maandelijkse premie. Eventueel kun je er voor kiezen om een eigen risico in te stellen, wat weer voor een lagere premie zorgt. 

In de meeste gevallen ben je tussen de 10 en 30 euro per maand kwijt voor een konijnenverzekering. De exacte premie wordt onder meer gebaseerd op het ras van je konijn en de leeftijd. Ook je woonplaats kan hierbij een rol spelen.

Wat is de beste verzekering voor je konijn?

Wat de beste konijnenverzekering is, verschilt per situatie. Bij honden of katten kun je in Nederland uit een stuk of wat aanbieders kiezen, maar bij het verzekeren van een konijn is dit niet het geval.

Bij het bepalen van de beste verzekering voor je konijn is het daarom vooral belangrijk om naar de dekking van het pakket te kijken. Een basispakket is vooral gericht om de dure, onvoorziene dierenartskosten te dekken. Vind je het belangrijk dat alle zorg voor je konijn zo veel mogelijk door de verzekering wordt betaald? Kies dan voor de meest uitgebreide dekking.  

Welke dieren kun je verzekeren?

Een konijnenverzekering kun je afsluiten voor alle tamme konijnensoorten, zoals een Vlaamse reus, Duitse hangoor of een fluffy angorakonijn. Ook voor een chinchilla kun je onvoorziene zorgkosten afdekken met een konijnenverzekering.

Het verzekeren van ander knaagdieren, zoals een cavia, hamster of tamme rat, is helaas niet mogelijk.

Huisdierenverzekeringen vergelijken

Welk huisdier wil je verzekeren?