Kun je een oudere kat verzekeren?

Voor een kitten kun je vrij eenvoudig een kattenverzekering afsluiten, maar voor een oudere kat is dat iets lastiger. Dit komt omdat dierenverzekeraars een leeftijdslimiet hanteren voor nieuwe verzekeringen. De maximale leeftijd bij afsluiten verschilt per verzekeraar.

Kun je een oudere kat verzekeren?
< Alle artikelen

Tot welke leeftijd kun je een kat verzekeren?

Omdat katten, net als mensen, vaker te maken krijgen met gezondheidsproblemen als ze ouder worden, is het voor dierenverzekeraars niet rendabel om oudere katten te verzekeren. Is je kat al wat ouder, en wil je een nieuwe verzekering afsluiten, dan is het aantal opties wat beperkt.

  • De verzekeraars Inshared en Dierenverzekering.nl hanteren een maximale leeftijd van 5 jaar van katten voor acceptatie.
  • Bij OHRA en PetSecur ligt die drempel iets hoger, en kun je een kat tot en met het 6e levensjaar inschrijven voor een verzekering.
  • Univé houdt een maximale leeftijd van 9 jaar aan bij afsluiten.
  • Katten die 10 jaar of ouder zijn, kunnen voor een nieuwe verzekering alleen nog bij Figo terecht. 

Houdt er overigens wel rekening mee dat des te ouder je kat is, des te hoger de verzekeringspremie ligt. De premie van een kattenverzekering stijgt altijd naarmate je poes of kater ouder wordt, maar wie zijn kat vanaf kitten af aan verzekert, betaalt op latere leeftijd een lagere premie.

Wat als je kat ouder is dan de leeftijdslimiet?

De leeftijdslimiet van kattenverzekeringen geldt uiteraard alleen bij het moment van acceptatie. Indien jouw kat al verzekerd is en de leeftijdslimiet passeert, blijft hij of zij natuurlijk gewoon verzekerd. De verzekering wordt kan uiteraard nooit zomaar beëindigd worden na een bepaalde leeftijd.

Het overstappen van verzekeringsmaatschappij wordt op latere leeftijd wel een stuk lastiger. Daarbij zijn de hierboven genoemde leeftijdsgrenzen wél van toepassing.

Vanaf welke leeftijd kun je een kitten verzekeren?

Het verzekeren van een kitten is in de meeste gevallen pas mogelijk vanaf een leeftijd van 7 of 8 weken. Tot die tijd hoort een kitten nog thuis in het nest, waardoor je dan eigenlijk ook nog geen verzekering nodig hebt.

Bij enkele verzekeraars kun je wel alvast een verzekering afsluiten voor een kitten, met de datum waarop hij of zij het nest uit mag als ingangsdatum. Op die manier is je kitten vanaf het begin direct verzekerd.

Welk huisdier wil je verzekeren?