Kun je een oudere hond verzekeren?

Een oudere hond verzekeren is lastiger dan een hondenverzekering afsluiten voor een puppy. Hondenverzekeraars hanteren namelijk leeftijdslimieten voor nieuwe hondenverzekeringen. De maximale leeftijd bij afsluiten verschilt per aanbieder.

Kun je een oudere hond verzekeren?
< Alle artikelen

Tot welke leeftijd kun je een hond verzekeren?

Voor honden tot en met vijf jaar kun je bij iedere dierenverzekeraar in Nederland een hondenverzekering afsluiten. Is je hond ouder, dan wordt de lijst met opties een stuk kleiner. Honden krijgen – net als mensen – op hogere leeftijd vaker gezondheidskwalen. Daardoor is het voor verzekeraars te duur om oudere honden te verzekeren.

Leeftijdslimieten bij afsluiten nieuwe verzekering:

  • Bij de verzekeraars Aegon, Inshared en Dierenverzekering.nl geldt een maximale leeftijd van 5 jaar voor acceptatie.
  • Met een hond van 6 jaar oud kun je ook bij OHRA en PetSecur terecht voor een nieuwe verzekering.
  • Bij Univé kun je een ziektekostenpolis afsluiten voor honden tot en met 7 jaar. Univé biedt wel de mogelijkheid om oudere honden te verzekeren voor ongevallen. Operaties na een ongeluk worden dan vergoed, maar ziekte en ouderdomskwalen vallen dan niet binnen de dekking.
  • Honden van 8 jaar of ouder worden door alleen door Figo geaccepteerd voor een ziektedekking.

Wat als je hond ouder is dan de leeftijdslimiet?

De hierboven genoemde leeftijdslimieten gelden uiteraard alleen bij het afsluiten van een nieuwe verzekering.

Is je hond al verzekerd? Dan blijft je hond verzekerd bij het passeren van de leeftijdslimiet. De verzekering stopt niet na het achtste levensjaar. Kortom, sluit je op tijd een verzekering af, dan kun je een oudere hond probleemloos blijven verzekeren.

Overstappen naar een andere verzekeringsmaatschappij wordt gezien als het afsluiten van een nieuwe verzekering. Daarmee is het switchen van verzekeraar lastig wanneer je hond al wat ouder is. Vanaf 8 jaar kun je alleen nog overstappen naar Figo.

Vanaf welke leeftijd een puppy verzekeren?

Het verzekeren van een puppy is bij de meeste verzekeraars mogelijk vanaf een leeftijd van 7 of 8 weken. Tot die tijd hoort een puppy in het nest thuis en heb je nog geen verzekering nodig.

Wil je de verzekering alvast regelen? Bij sommige verzekeraars kun je alvast een verzekering afsluiten voor een puppy. De verzekering gaat dan in op het moment dat de pup het nest uit mag. Handig, want dan is je speelse viervoeter meteen goed verzekerd.

Dat is trouwens sowieso verstandig, want de premie van een hondenverzekering stijgt naarmate de hond ouder wordt. Wie een oudere hond wil verzekeren, moet daarom rekening houden met hogere verzekeringskosten. Verzeker je een hond vanaf puppy af aan, dan betaal je op latere leeftijd een lagere premie.

 

Welk huisdier wil je verzekeren?