Welke soorten dierenverzekeringen zijn er?

Het maakt niet uit of je een hond, kat of misschien zelfs een papegaai hebt; je kunt voor verschillende soorten dieren een dierenverzekering afsluiten. Je huisdier is je maatje, dus het is wel zo prettig om nodige ziektekosten gewoon te kunnen betalen. Veel mensen denken dat je alleen een hond of een kat kunt verzekeren met een huisdierenverzekering, maar dat is dus gelukkig niet waar. Hoewel de keuze niet reuze is, zijn er zeker opties om andere soorten huisdieren te verzekeren.


Welke huisdieren kun je verzekeren?

Bij veel aanbieders van huisdierenverzekeringen kun je alleen terecht wanneer je een hond of een kat hebt. In verhouding zijn de zorgkosten voor honden en katten namelijk hoger dan bijvoorbeeld de zorgkosten voor een vogel of een konijn. Toch betekent dat niet dat je met deze dieren nergens terecht kunt wanneer je een kleiner huisdier wilt laten verzekeren. Verzekeraar Petplan beschikt bijvoorbeeld over huisdierverzekeringen voor katten, honden, konijnen en papegaaien.

Ook voor andere knaagdieren, schildpadden en andere soort vogels kun je een huisdierverzekering afsluiten. Naast het soort dier dat je kunt verzekeren, moet je kijken naar de maximale leeftijd. Oudere dieren kunnen in veel gevallen niet meer verzekerd worden door de in verhouding grote kans op hoge zorgkosten wanneer ze ouder zijn. Daarom is het aan te raden om zo vroeg mogelijk een huisdierenverzekering af te sluiten wanneer je daar interesse in hebt.

Welke soorten huisdierenverzekeringen zijn er?

In je zoektocht naar een passende huisdierenverzekering voor je hond, kat of konijn zie je al gauw dat er verschillende pakketten zijn om af te nemen. Sommige verzekeraars bieden één basispakket aan dat je zelf kunt uitbreiden met verschillende soorten dekkingen. Hierbij moet je denken aan een dekking voor reizen of een dekking voor crematiekosten. Zo is de Hema Dierenverzekering of de huisdierenverzekering van Aegon bijvoorbeeld opgebouwd. Deze basisverzekeringen hebben vaak een scherpe premie, zodat je voordelig uit bent en het zo goedkoop of duur kunt maken als je zelf wilt.

Ook zijn er verzekeraars waar je de keuze hebt uit drie verschillende soorten pakketten: een basisverzekering voor een lage prijs, een middenverzekering waarbij iets meer gedekt is dan bij de basis en een extra of topverzekering waarbij je voor een hogere premie een hogere dekking hebt. Veel mensen kiezen voor de basisverzekering voor hun huisdier, maar wanneer je bijvoorbeeld weet dat je een honden- of kattenras kiest waar bekende lichamelijke problemen bij zijn, kun je misschien beter voor een verzekering met een hogere dekking gaan. Wat de beste huisdierenverzekering is, hangt af per situatie en per huisdier. Daarom is het verstandig om te beginnen met huisdierenverzekeringen vergelijken.

Huisdierenverzekeringen vergelijken

Welk huisdier wil je verzekeren?