Mijn huisdier is ziek. Kan ik deze alsnog verzekeren?

Het kan gebeuren dat je totaal bent vergeten om een huisdierverzekering af te nemen of dat er een andere reden is waarom je niet over een verzekering voor je kat of hond beschikt en dat je daar pas achterkomt op het moment dat je huisdier ziek is. Nu vraag je je misschien af of je alsnog een verzekering af kan nemen. Het antwoord daarop is simpel: dat kan, maar met bepaalde voorwaarden.


Hoe werkt de wachttijd van een dierenverzekering?

Als eerst moet je weten dat er bij de meeste verzekeraars een standaard wachttijd is van minstens 30 dagen. Dat houdt in dat je altijd 30 dagen moet wachten na je inschrijving voordat de dierenverzekering geldig is. Deze wachttijd is ingesteld om alles administratief op een rij te krijgen voor de verzekeraar en om te voorkomen dat mensen zich pas aanmelden bij een verzekeraar wanneer een huisdier al (erg) ziek is. Zij hebben daarvoor nooit kosten betaald voor een verzekering en willen wel ineens profiteren van de voordelen van een huisdierenverzekering. Volgens de meeste verzekeraars is dat niet de bedoeling. Een van de enige aanbieders van dierenverzekeringen die geen wachttijd hanteert is PetSecur. Ook hebben enkele verzekeraars een clausule voor ongevallen. Bij een ongeluk met je huisdier binnen de wachttijd ben je dan wél verzekerd.

Kun je een ziek huisdier verzekeren?

Wanneer je een verzekering voor je hond of kat aanvraagt, moet je altijd een lijst met medische vragen beantwoorden. Het is aan te raden om deze lijst naar waarheid in te vullen, omdat je verzekering direct wordt stopgezet wanneer de verzekeraar er achterkomt dat de antwoorden niet kloppen. Op basis van je antwoorden wordt er bepaald of het huisdier nog verzekerd kan worden en voor welke premie dat kan gebeuren. In de meeste gevallen kan een ziek huisdier nog wel verzekerd worden wanneer er sprake is van een kleine aandoening. Om de zekerheid te hebben of je jouw zieke hond of kat nog kunt verzekeren, kun je het beste de vragenlijst invullen om daar achter te komen.

Huisdierenverzekeringen vergelijken

Welk huisdier wil je verzekeren?